صفر تا 100 دودی کردن شیشه ماشین و حد مجاز آن

دلایل دودی کردن شیشه خودرو

دلایل مختلفی برای دودی‌ کردن شیشه ماشین وجود دارند. بعضی‌ ها از این شیشه‌ ها خوششان می‌آید و بعضی به دلایل امنیتی یا جلوگیری از تابش نور خورشید به درون خودرو به سراغ شیشه‌ های دودی می‌روند. مثلا در شهرهای جنوبی کشور به‌ خاطر حرارت زیاد هوا و تابش مستقیم نور خورشید، از شیشه‌ های دودی استفاده می‌کنند.

جریمه دودی کردن شیشه ماشین و قوانین راهنمایی و رانندگی درباره آن

باید بدانید که تیره‌ کردن شیشه ماشین با برچسب یا از راه‌ های دیگر باید در چار چوب قوانین راهنمایی و رانندگی صورت بگیرد. در غیر این صورت، جریمه به‌ همراه خواهد داشت. در ایران، ۳۵ تا ۴۰ درصد از دودی‌ کردن شیشه‌ های ماشین مجاز است. در واقع، تیرگی و دودی‌ بودن شیشه‌ ها باید به‌ حدی باشد که سرنشینان خودرو مشخص باشند.

این موضوع برای افرادی که در گروه مقامات کشوری قرار دارند، کمی متفاوت است و امکان استفاده از شیشه‌ هایی با درصد دودی‌ بودن بیشتر وجود دارد. اصلا دلیل اینکه خودرو های سیاسی و دیپلماتیک دارای شیشه‌ های دودی و تیره‌اند، دیدن‌ نشدن افراد درون خودروست. اگر تیرگی شیشه‌ های خودرو از حد مجاز دودی شیشه ماشین بگذرد، پلیس راهنمایی و رانندگی می‌تواند صاحب آن را جریمه یا حتی خودرو را توقیف کند.

شرایط خاص دودی کردن شیشه خودرو

علاوه بر راهنمایی و رانندگی، مراکز معاینه فنی هم برای دودی کردن شیشه خودرو قواعدی را در نظر می‌گیرند. برای نمونه، این مرکز اجازه دودی‌ کردن شیشه عقب خودروها را صادر نمی‌کند. اگر خودرویی دارای شیشه عقبی باشد که بر چسب دودی‌ کردن دارد، مراکز معاینه فنی به آن برگه معاینه را نمی‌دهند.

دلیل این مخالفت و ممنوعیت هم ریشه در امنیت رانندگی دارد. راننده‌ ای که شیشه عقب را دودی می‌کند، بخشی از دید عقب خود را از دست می‌دهد و نمی‌ تواند با ایمنی کامل به رانندگی مشغول شود. البته دقت کنید که حالتی استثنایی هم در این زمینه وجود دارد.

چه حالتی؟ اگر دودیِ شیشه، فابریک کارخانه باشد و با برچسب ایجاد نشده باشد (یعنی از داخل کارخانه، شیشه‌ ها به شکل دودی تهیه و تولید شده باشند) دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت و مراکز معاینه فنی مشکلی با این قضیه نخواهند داشت.

البته این حالت هم در صورتی مجاز است که پلیس بتواند سرنشینان را از فاصله کمتر از ۳ متر مشاهده کند. در این صورت، برگه معاینه فنی خودرویی که شیشه دودی دارد، بی‌ مشکل صادر خواهد شد.

آموزش نحوه دودی کردن شیشه ماشین

دودی کردن شیشه

روش دودی کردن شیشه ماشین چیست؟ راه‌های مختلفی وجود دارد. اجازه بدهید که درباره این راه‌ها برایتان صحبت کنیم:

  •       دودی‌ کردن شیشه ماشین در کارخانه
  •       دودی‌ کردن شیشه به‌ طور دستی

۱. دودی کردن شیشه ماشین در کارخانه

بعضی از خودروها از همان ابتدا دارای شیشه‌های دودی هستند و در کارخانه، این فرایند را پشت سر می‌گذارند. کارخانه‌ها هم براساس قوانین راهنمایی‌ و رانندگی و طبق استانداردهای تعریف‌ شده برای این کار، اقدام به دودی‌ کردن می‌کنند.

۲. دودی‌کردن شیشه به‌طور دستی

برای اینکه شیشه خودرو را به‌طور دستی دودی کنید، نیاز به برچسب و ابزارهایی از جمله: کاتِر، کاردک، لیسه، هیتر، سشوار خانگی یا صنعتی و… دارید. برای چسباندن برچسب روی شیشه خودرو و دودی‌ کردن آن نیاز به تمرکز و دقت هم وجود دارد. این کار مهارت بالایی می‌طلبد و نباید بگذارید که گردوغبار زیر برچسب دودیِ شیشه جمع شود.

نکات مهم در نصب برچسب

برای دودی کردن شیشه ماشین باید به نکاتی دقت کنید. برای نمونه، موارد زیر را به‌خاطر بسپارید:

  •       یادتان باشد که چسباندن برچسب دودی به شیشه ماشین به تجهیزات خاص و مهارتی عجیب و غریب نیاز ندارد اما باید دقت کنید و با تمرکز کارتان را پیش ببرید تا نتیجه کار تمیز و مناسب شود.
  •       در نظر بگیرید که اگر میزان دودی‌ بودن شیشه‌ های عقب و جلو به یک‌ اندازه باشد، زیبایی ظاهری بیشتری به‌ وجود خواهد آمد.
  •       برخی از برچسب‌ های دودی کردن شیشه ماشین ضد اشعه ماورابنفش هستند. قیمت این برچسب‌ ها نسبت به موارد عادی بیشتر است.
  •       بعد از اینکه برچسب‌ ها را به شیشه‌ های خودرو می‌زنید، دست‌ کم یک روز از خودرو استفاده نکنید تا چسبندگی برچسب‌ ها به‌ خوبی روی شیشه اثبات شود.
  •       نصب برچسب دودی برای خودروهایی که شیشه‌ هایی معقر دارند، کمی سخت‌ تر است. برای نمونه، شیشه عقب پژو ۲۰۶ کمی معقر و خمیده است و همین باعث می‌شود که کار دودی کردن شیشه ماشین کمی سخت‌ تر شود و به دقت بیشتری هم نیاز داشته باشد.

انواع شیشه دودی ماشین

شیشه دودی

برچسب‌ ها هم به شکل معمولی و هم با قابلیت جلوگیری از نفوذ اشعه فرابنفش در دسترس هستند. برچسب‌ هایی با این ویژگی (برچسب‌های uv) گران‌ ترند و البته کیفیت بهتری هم دارند. باید بدانید که طیف‌ های وسیعی از قیمت برای برچسب‌ های دودی موجود است. هرچقدر که برچسب با کیفیت‌ تری خریداری کنید، امکان اینکه خراب شود هم کمتر خواهد بود.

عمر برچسب دودی

برچسب‌ های بی‌کیفیت بعد از مدتی حباب‌ های داخلشان را از دست می‌دهند و از شیشه جدا می‌شوند. اگر برچسبی با جنس خوب تهیه کنید، تا حدود ۱۰ سال برایتان کار خواهد کرد.

معایب و مزایای دودی کردن

معایب و مزایا شیشه دودی

اجازه بدهید که از مزایا و معایب دودی کردن شیشه ماشین هم برایتان بگوییم تا اگر قصد این کار را دارید، آگاهانه‌ تر در مسیرش گام بردارید:

مزایا

دودی‌ کردن شیشه‌ های خودرو هم می‌تواند مانع تابش نور خورشید شود و فضای کابین را خنک‌ تر کند و هم مزایای دیگری مانند افزایش مقاومت شیشه‌ ها را به‌ همراه دارد. برای مثال، اگر شیشه‌ ها ضربه بخورند و آسیب ببینند، وجود برچسب دودی‌ کردن مانع از ریزش آن‌ها می‌شود و ثبات شیشه را تا حدی حفظ می‌کند.

در واقع، وجود برچسب شیشه دودی در حوادثی که با شکستن شیشه‌ های خودرو همراه‌اند، می‌تواند در حفظ سلامت سرنشینان و راننده نقش داشته باشد.

دودی‌ کردن شیشه‌ ها می‌تواند مانع از خش‌ افتادن آن‌ها هم شود. رنگ‌ آمیزی شیشه‌ ها و بر چسب‌ زدن به آن‌ها راهی برای افزایش مقاومتشان دربرابر خط‌ و خش است. شیشه‌ای که مخدوش نشود هم رانندگی را ایمن‌ تر و راحت‌ تر می‌کند و هم زیبایی بیشتری دارد.

در کنار ظاهر شیک و زیبای اتومبیلی که شیشه‌ های دودی دارد، وسایل داخل کابین هم از نور خورشید در امان می‌مانند و کمتر دچار آسیب می‌شوند.

معایب

یکی از مهم‌ ترین مشکلاتی که در زمینه دودی کردن شیشه ماشین وجود دارد، این است که می‌تواند دید راننده را مخدوش کند. اگر راننده به‌ خوبی نتواند پشت سر خود را ببیند، احتمال بروز تصادفات رانندگی وجود خواهد داشت. از همین روی است که راهنمایی‌ و رانندگی و پلیس مخالف بالا بودن درصد تیرگی شیشه خودروها هستند.

اما اگر تیرگی شیشه‌ ها استاندارد باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و سرنشینان هم راحت‌ تر خواهند بود و حریم خصوصی‌ شان حفظ می‌شود. برای همین است که بسیاری از شرکت‌های معروف تولید خودرو در دنیا، اقدام به دودی‌ کردن شیشه‌ های کناری و عقب می‌کنند و فقط شیشه راننده را ساده نگه می‌دارند.

قیمت دودی کردن شیشه ماشین

قیمت برچسب‌هایی که برای دودی‌کردن شیشه در بازار به‌فروش می‌رسند به عوامل مختلفی بستگی دارد. هم نوع و کیفیت برچسب‌ها با هم فرق دارند و هم اینکه هر مدل از خودروها برچسب مربوط به خود را می‌خواهند. برچسب دودی کردن ماشین برای مدل‌های بالاتر و گران‌تر هزینه بیشتری خواهد داشت.

اما به‌طور کلی، طیف قیمتی که باید برای خرید برچسب دودی شیشه بپردازید از حدود ۱۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به بیش از یک میلیون تومان هم می‌رسد.

در آخر

دودی‌ کردن شیشه ماشین تاحد زیادی به سلیقه افراد وابسته است. بعضی‌ها دوست دارند که خودرویی با شیشه‌های دودی داشته باشند. بعضی‌ها هم به‌ خاطر مسائل دیگر این کار را می‌کنند که در متن به آنها اشاره شد. در هر حال، باید بدانید که این کار نیاز به رعایت قوانینی دارد که از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی بررسی می‌شود و امکان دارد با تجاوز از حد قانونی تیرگی شیشه‌ها، توقیف و جریمه‌هایی در انتظارتان باشد.

در انتخاب برچسب برای دودی‌کردن شیشه‌ها هم باید دقت کافی به‌خرج بدهید. چون در غیر این صورت، جنسی بی‌کیفیت به‌زودی خراب می‌شود و نیاز به تعویض خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر در دانستنی های خودرو به مقاله های خودرو هایی که بیشتر دزدیده می شوند و همه چیز درباره واکس خودرو می توان مراجعه کرد.

تیم تولید محتوا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای وبسایت فرانید تهیه و تدوین شده است. تمام تلاش این تیم بالا بردن کیفیت آگاهی و دانش مردم در زمینه قطعات خودرو می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا